ایلان ماسک مدیرعامل شرکت خودروسازی تسلا، شبکه اجتماعی ایکس و مدیر شرکت صنعت هوافضای اسپیس ایکس در چند وقت اخیر مورد توجه رسانهها قرارگرفته است. یکی از این دلایل افزایش قابلیتهای پلتفرم تردز، کاهش سهام ایکس و ساخت رباتی توسط شرکت خودروسازی تسلا میباشد. همچنین راه اندازی بستری در پلتفرم ایکس برای انجام تمام امور مالی کاربران این شبکه اجتماعی یکی دیگر از ویژگیها و حواشی اخیر پیرامون ایلان ماسک میباشد.
تحلیلگران فناوریهای دیجیتال پیش بینی کردهاند، ایلان ماسک پرداخت درون برنامهای را در پلتفرم ایکس راه اندازی میکند. این ویژگی پرداخت درون برنامهای در داخل شبکه اجتماعی ایکس میباشد؛ احتمالا برای پرداخت رمز ارز استفاده خواهد شد. طبق بررسیها پیش بینی میشود که این ویژگی تا نیمه دوم سال ۲۰۲۴ میلادی اجرایی شود چرا که اکانتی جدید در این پلتفرم ایجاد شده است. ولی مشخص نیست که آیا از شیوههای پرداخت سنتی استفاده خواهد کرد یا مبتنی برکریپتو خواهد بود. قبل تر نیز، ماسک گفته بود ایکس قابلیت انجام همه امور مالی کاربرانش را فراهم میکند.
ربات جمع کننده لباس تسلا
اخیرا ویدئویی از ایلان ماسک رئیس تسلا منتشر شده که در آن یک ربات "تی شرتی" را جمع(تا) میکند. کاربران شبکههای اجتماعی این سوال برایشان پیش آمده که تسلا چگونه به این توانایی دست یافته است؟ کاربران شبکههای اجتماعی سوالات زیادی را در مورد نحوه ساخت این ویدئو پرسیدند. یکی از کاربران پرسید : آیا این ویدئو توسط رایانه تولید شده است؟ یکی دیگر از کاربران نیز در پلتفرم تردز نوشت : این همان کاری است که رباتهای جراحی از راه دور برای چندین دهه انجام میدهند و این ربات بصورت مستقل کار نمیکند، بلکه از راه دور هدایت میشود. برخی از کاربران نیز به یک دست با دستکش اشاره کردند که در گوشه قاب ویدئو ظاهر میشود و به نظر میآید حرکات دستهای ربات را تقلید میکند.
کاهش ۱۱ درصدی ارزش سهام ایکس
وبسایت خبری آکسیوس، با استناد به افشاگریهای شرکت سرمایه گذاری فیدلیتی گزارش داد که شبکه اجتماعی ایکس(توییتر سابق) اکنون کمتر از یک سوم قیمتی که ماسک برای خرید آن هزینه کرده بود ارزش دارد. آکسیوس اعلام کرد فیدلیتی دوباره ارزش سهام و دارایی های خود در پلتفرم ایکس را ۱۱ درصد کاهش داده است. این صندوق سرمایه گذاری مشترک به ایلان ماسک رئیس گروه تسلا کمک کرده بود تا توییتر را به قیمت ۴۴ میلیارد دلار خریداری کند. فیدلیتی اعلام کرده ارزش ایکس ۷۱.۵ درصد کمتر از زمان خرید آن میباشد. این عدد شامل کاهش ۱۰.۷ درصدی در ماه نوامبر (آبان-آذر) می شود، که ماسک به تبلیغ کنندگان گفته بود "بروید به جهنم "؛ سهام متا در ماه نوامبر ۴.۹ درصد رشد کرده بود، در حالی که سهام پلتفرم اسنپ چت ۳۸.۲ درصد رشد کرده بود.
شبکه اجتماعی ایکس با توجه به قوانین تعدیل محتوای خود، مورد انتقاد قرار گرفته است و بسیاری از شرکتها تبلیغات خود را در این پلتفرم متوقف کردهاند. از زمانی که ماسک در اکتبر ۲۰۲۲ مدیریت ایکس را عهدهدار شد، درآمد ماهانه تبلیغات ایالات متحده در هر ماه حداقل ۵۵ درصد نسبت به سال گذشته کاهش داشته است. ناگفته نماند که اتحادیه اروپا در اوایل ماه جاری اعلام کرد که در حال تحقیق و بررسی، نسبت فعالیتهای شبکه ایکس به دلیل نقض تعهدات و اطلاعات نادرست میباشد.
ایلان ماسک : تردز مسخره است
حدود یک ماه اخیر شبکه اجتماعی تردز، گزینه امکان ذخیره پست را بررسی میکند تا آن را قابل ارائه بر روی پلتفرم خود کند. تردز که یک نسخه از شبکه اجتماعی اینستاگرام برای مکالمات متنی میباشد گزینه امکان ذخیره پست را بررسی میکند تا آن را قابل ارائه بر روی پلتفرم خود و اجرا کند. اما این برنامه به کاربران اجازه ذخیره سازی موضوعاتی حاشیه ای را نمیدهد. چرا که برای آنها اصطلاحا خوراک خبری ظاهر میشود.
تردز پس راه اندازی در ماه جولای سال گذشته میلادی ( ۲۰۲۳ ) در مدت ۵ روز از ۱۰۰ میلیون ثبت نام عبور کرد و به رکورد" چت جی پی تی " به عنوان سریعترین پلتفرم آنلاین در حال رشد، دست یافت. با این حال طی چند ماه گذشته از محبوبیت این نرم افزار کاسته شده است. پیش از این ماجرا نیز شخص ایلان ماسک در واکنش به ثبت نام افراد و ساخت حساب کاربری در این پلتفرم آن را مسخره و به شکایت کردن از متا پاسخ داد؛ او گفت که این غول رسانهای اجتماعی از اسرار تجاری و سایر اطلاعات محرمانه توئیتر برای ساخت این برنامه استفاده کرده است.
لازم به ذکر است، طبق گفته کارشناسان حقوقی اثبات ادعای ایلان ماسک ممکن، ولی سخت میباشد. تردز میتواند طیف گستردهای از اطلاعات شخصی، از جمله سلامت مالی مخاطبین تاریخچه مرورها و جستجو دادههای مکان خریدها و اطلاعات حساس را جمعآوری کند. این پلتفرم همانند بسیاری از محصولات متا تجربههای آزار دهندهای از ادغام بیش از حد با سایر محصولات موجود را ارائه میدهد. همچنین برخی محدودیتها مثل عدم توانایی در ذخیره پستها هم باعث سرگردانی کاربران آن شده بود. ناگفته نماند یکی دیگر از مشکلات تردز، وجود (عدم) امنیت حریم خصوصی این شبکه اجتماعی میباشد.
حمید اسدی- خبرنگار تحریریه جوان قدس
نظر شما